Waar moet je op letten als je koffie maakt met een Jura volautomaat?

Als je koffie maakt met een Jura volautomaat, zijn er verschillende dingen waar je op moet letten om een heerlijke kop koffie te krijgen. Hier zijn enkele belangrijke punten om in gedachten te houden:

  1. Waterkwaliteit: Gebruik altijd vers, koud water van goede kwaliteit. Vermijd gedestilleerd water, omdat het de smaak van de koffie kan beïnvloeden. Als je hard water hebt, overweeg dan om een waterfilter te gebruiken om mineralen en onzuiverheden te verminderen.

  2. Koffiebonen: Gebruik altijd verse, hoogwaardige koffiebonen. Zorg ervoor dat de bonen vers zijn en niet zijn blootgesteld aan licht, lucht of vocht, omdat dit de smaak kan aantasten. Maal de bonen vlak voor het zetten van de koffie voor het beste resultaat.

  3. Maalinstellingen: Pas de maalinstellingen aan op basis van de gewenste sterkte en smaak van de koffie. Fijn gemalen koffie zorgt over het algemeen voor een sterkere smaak, terwijl grover gemalen koffie een mildere smaak oplevert.

  4. Hoeveelheid koffie: Gebruik de juiste hoeveelheid koffie voor de gewenste sterkte. Raadpleeg de handleiding van je Jura volautomaat om de aanbevolen hoeveelheid te achterhalen. Meestal wordt een verhouding van ongeveer 7 gram koffie per kopje aanbevolen.

  5. Zettemperatuur: Controleer of de zettemperatuur van je Jura volautomaat op het juiste niveau is ingesteld. De ideale zettemperatuur ligt meestal tussen de 90°C en 96°C. Een te lage temperatuur kan leiden tot onderextractie en een zwakke smaak, terwijl een te hoge temperatuur de koffie kan verbranden.

  6. Onderhoud en reiniging: Houd je Jura volautomaat schoon en volg de onderhoudsinstructies van de fabrikant. Regelmatig reinigen en ontkalken is essentieel om de kwaliteit van de koffie te behouden en de levensduur van de machine te verlengen.

Door deze richtlijnen te volgen, kun je genieten van een heerlijke kop koffie met je Jura volautomaat. Vergeet niet om de handleiding van je specifieke model te raadplegen, aangezien er mogelijk enkele specifieke instructies zijn die van toepassing zijn op jouw machine.

Raadpleeg altijd de handleiding van je machine voor aanvullende informatie

Terug naar blog